18.7.08

Greece:the true experience


Αιγαίο: Στη σκοτεινή πλευρά της ιλουστρασιόν τουριστικής προπαγάνδας υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα.

257 νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο το 2007:Στο όνομα της ασφάλειας,βασανιστήρια,ξυλοδαρμοί,εγκατάλειψη σε βραχονησίδες,πρόκληση ναυαγίων,είναι η σταθερή πρακτική του ελληνικού λιμενικού κατά τις επιχειρήσεις αποτροπής της "λαθρομετανάστευσης" στο Αιγαίο.

Γιατί τα τοπία έγιναν κάρβουνων υλικά
κι εμείς πάψαμε πια να ταξιδεύουμε...

Όλα ανάποδα συμβαίνουν!



http://www.visitgreece.gr/

P.S. The truth may be bitter,but it must be told!

17 σχόλια:

akrat είπε...

συγνώμη γιατί φταίμε που γέμισε το Αιγαίο μετανάστες?
Θα μου πεις ωραία θα ήταν να στέλναμε στην τουρκία καράβια ωραία ευήλια και να τους φέρνουμε εδώ... Δεν λέω...
Μήπως θέλετε να ανοίξουμε και το κρεββάτι μας να κοιμηθούν?
να το κάνουμε και τούτο...
τι άλλο θέτε να το κάμνωσιν...
τώρα που η ρόδα γυρνάει...

Utopia είπε...

@akrat:
Sorry,αλλά δεν κατάλαβα καλά(μπορεί να φταίει και η ζέστη!)
Υπονοείς ότι πρέπει να σκυλοπνίγονται;

Ανώνυμος είπε...

Είναι οι γνωστές εξαγγελίες Σαρκοζί(+ευλόγησον+) πριν λίγες μέρες στην βουλή; Άρχισε τελικά η υλοποίηση.

Θα ήθελα να έβλεπα την φάτσα μερικών ακροδεξιών αν στους νεκρούς ήταν δικά τους παιδιά. Αλλά ξέχασα. Αυτοί είναι από ανώτερη φυλή και προστατεύονται.

Το θέμα αγαπητή είναι μεγάλο. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλαδίτσα έχει γράψει προ πολλού τίλτ. Δεν χωράει άλλο κόσμο. Και φαντάσου όλα αυτά γίναν επί Μητσοτάκη(ούστ γκαντεμόσαυρε) που άνοιξε τα σύνορα ώστε να μπουν μετανάστες, να πέσει ο πληθωρισμός, ώστε να είναι αυτός σε τέτοια επίπεδα που να μας επιτρέψει η ΕΕ την είσοδό μας στους κόλπους της. Αλλά από εκεί και πέρα από οργάνωση και έλεγχο( σε ανθρώπινα πάντα πλαίσια) μηδεν.

Utopia είπε...

@island:
Μας έχουνε ταξινομήσει σε ράτσες κυριών και σκλάβων,σε "higher and lower breeds",σε μαύρους και λευκούς και έχουμε και μια "force noire" για να μας προστατεύει!
Ποιος τη χάρη μας!
Και δεν μιλάω μόνο για την Ελλάδα,φυσικά!
Ποιος Σαρκοζί και Μητσοτάκης...

ΥΓ.Αυτό το +ευλόγησον+ τι είναι;

Ένας εκ των Δυο! είπε...

Οι μετανάστες θα έπρεπε να συλλαμβάνονται, να επιστρέφουν στην πατρίδα τους και να εκτελούνται για εθνική προδοσία. Στις χώρες απο τις οποίες προέρχονται οι συμπατριώτες τους πολεμούν για την ζωή τους και την αξιοπρέπεια τους και αυτοί φευγουν τρέχοντας. Οπου φύγει φύγει για την πάρτι τους και η πατρίδα που τους γέννησε ρημάδι.
Δηλαδή όταν έφυγε η μισή Ελλάδα πριν αρκετά χρόνια στο εξωτερικό τι έγινε; Όσοι παρέμειναν εδώ πέθαναν; Αναρωτήθηκε κανείς τι θα γινόταν αν τότε φευγανε όλοι; Ποιά θα ήταν η Ελλάδα σήμερα;
Μην λυπασαι τον μετανάστη, δεν λυπήθηκε ουτε αυτός με την σειρά του όλα αυτά που άφησε πισω του. Νοιάσου για την πάρτι σου όπως ακριβώς έκανε και αυτός. Στο κατω κατω υπάρχει και θεός, δεν θα τα λύσουμε εμείς πια όλα!
Το σχολιο είναι του εκ δεξιών απο τους δυο (οχι δηλαδή του ποιητου) ο οποίος είναι γνωστός για τις ακραίες αποψεις του.

Ανώνυμος είπε...

+ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ+

aKanonisti είπε...

Οι έλληνες ξεχνάνε γρήγορα... και ξεχνάνε επιλεκτικά...
Μια ζωή μετανάστες ήμασταν.. και διόλου απίθανο να ξαναγίνουμε..
Γιατί επιλέγουμε σε αυτό το θέμα να εξαντλουμε αυστηρότητα και την "νομιμοφροσύνη" μας??
Παντού είμαστε αυθαίρετοι.. εδώ μας έπιασε το σθένος??
Ειναι κρίμα να χάνονται τόσες ζωές και εμείς να κλείνουμε τα μάτια.. ή ακόμα χειρότερα να κρυβόμαστε πίσω από τα μαύρα γυαλια μας..
Πρέπει να λάβουμε μέτρα άμεσα.. τα οποία δεν θα έχουν στόχο το κλείσιμο των συνόρων μας αλλα την οργάνωση της υποδοχής των μεταναστών...
Χίλιοι καλοί χωράνε...
Αρκεί να υπάρχει πρόβλεψη και συμπόνια...
Να είσαι καλα utopia... εξαιρετικο και επίκαιρο το post σου...

Ένας εκ των Δυο! είπε...

to akanonisti.
Συμφωνω.
Ξεχνάω ως Έλληνας. Ξεχνάω όλους αυτούς που η πείνα και η ανέχεια τους οδήγησε στην μετανάστευση, προτιμώ να τιμώ και να θυμαμαι μόνο αυτούς που έμειναν στις εστίες τους ,στην πατρίδα τους που κερδηθηκε με αιμα φτωχή μεν αλλά ελεύθερη δε. Αυτοί είναι τα "παλικάρια", οι άλλοι είναι κιοτήδες. Απορώ αν τρέχαμε όλοι προς την καθε "γη της επαγγελίας" για ποιο λόγο θα γινόταν οι επαναστάσεις; Ας εφευγαν το 1821 όλοι οι Έλληνες μετανάστες προς την Δύση και σημερα εδώ να ήταν Τουρκμενιστάν ή όσοι ηταν κυνηγημένοι απο την χούντα να εφευγαν και αυτοί και να έμεναν εδω μονο οι υποστηρηκτες της, οπότε να είχαμε χούντα μέχρι και σήμερα. Όταν φευγεις απο το πρόβλημα, θα σε βρει χειρότερο εκεί που πας, αν φοβάσαι την πείνα μπορεί και να πνιγείς.
Όσο για το "χιλιοι καλοι χωράνε", δεν καταλαβαίνω γιατί τότε δεν χωράνε στην χώρα τους;
Ο εκ δεξιών πάλι!
(Ο ένας κακός που δεν χωράει ανάμεσα σε 999 μετανάστες)

Utopia είπε...

@ένας εκ των δυο!:
Είδες τους...βιτσιόζους;Τα έχουν όλα στις πατρίδες τους κι αυτοί παίρνουν τους δρόμους και ξενιτεύονται!Αφήνουνε τις δουλειές τους,τα αγαπημένα τους πρόσωπα και έρχονται στη...γη της επαγγελίας να τους πιάνει τον κώλο ο κάθε κερατάς...τσ...τσ...
Δεν παίζονται,λέμε!Μαζοχιστές οι άνθρωποι!Άσε που αντί να στέλνουνε εμβάσματα στους δικούς τους,γεμίζουνε τα σκυλάδικα της παραλιακής κάθε βράδυ(η παραοικονομία,που λέγαμε...)

ΥΓ.(...)
1:Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμα από πρώτο χέρι αλλά δεν...Βλέπεις είμαι παιδί μεταναστών στη Γερμανία.Έχω ζήσει σαν ξένη και εκεί και εδώ!Εδώ πονάει περισσότερο!
2:Πολύ απλοϊκά δεν τα βλέπεις τα πράγματα;"Παλικάρια και κιοτήδες",καλοί και κακοί,μέσα και έξω κ.λ.π. κ.λ.π.
Τώρα που το σκέφτομαι,να γιατί πάμε κατά διαόλου "εδώ μέσα",στο Ελλαδιστάν.Μάλλον φύγανε τα παλικάρια και μείνανε οι κιοτήδες(γι αυτό προοδεύουμε σαν λαός!)
3:Δεν λυπάμαι τον μετανάστη.Εμάς λυπάμαι...
4:Ο ποιητής σωπαίνει;Γιατί;

Utopia είπε...

@island:
+Το μπλογκ έκλεισε...+
:-(

Utopia είπε...

@akanonisti:
Με έχουνε..."κανονίσει" Γερμανοί skinheads σαν ξένη,αλλά ευτυχώς στάθηκα τυχερή!

We didn't cross the border,the border crossed us.

Δυστυχώς...

Ένας εκ των Δυο! είπε...

Την ακριβή συζήτηση είδα τώρα. Ούτε κι εγώ μπορώ να δεχτώ τις πρακτικές των Αρχών. Οι γνώμες του blog epitagon διίστανται.

faraona είπε...

Πικρη που ειναι τις περισσοτερες φορες η αληθεια!
Ειναι ομως η αληθεια.

την καλησπερα μου

Utopia είπε...

@ένας εκ των δυο!:
Τώρα κατάλαβα ποιος από τους δύο είσαι...
Πάντως το blog epitagon το έχει ο άλλος!
;)

Utopia είπε...

@faraona:
Το δικαίωμα στο να έχεις δικαιώματα είναι σήμερα στην ημερήσια διάταξη.
Αλήθεια...

Καλή σου νύχτα...:-)

akrat είπε...

για να τελειώνουμαι.... μια και καλή...
είμαι παλαιός ασυρματιστής και ΥΠΕΡΕΚΠΕΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ...
όποιος είναι στην μάνα θάλασσα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΖΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ (πχ να πνιγεί)

η ιστορία όμως δεν είναι προσωπική με τους μετανάστες... ο πατέρας μου σαν ναυτικός το έσκασε στην Αμερική συνελήφθη και τον στείλανε πεσκέσι στην Ελλάδα. Όπως δεν έχω σε εκτίμηση τους οικονομικούς μετανάστες ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. Ούτε βέβαια κατηγορώ τις ΗΠΑ...
Η εκτίμησή μου επίσης για τους Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία είναι η χειρότερη. Ενώ για τους πρώτους μετανάστες Έλληνες στις χώρες της Β, Ευρώπης μετά τον πόλεμο ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΚΕΊ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.
τέλος θυμίζω την "ρατσιστική συμπεριφορά" της Α' Διεθνούς .... που πήγαιναν στα πλοία και έπειθαν τους πτωχούς μετανάστες να γυρίσουν πίσω για να μην σπάσουν τα εδραιωμένα μεροκάματα...
Αυτά.... Και αν μπείτε στο μπλοκ μου έχω δημοσιεύσει αρκεά ... "ρατσιστικά" κείμενα του Έγκελς Μάρξ.... Καλή σας ημέρα...

Utopia είπε...

@akrat:
(...)
Μη φτύνεις κάτω.Υπάρχουν πολλοί από πάνω σου.
(...)