19.12.08

Δικαστικές αποφάσεις

"...ο Άνθρωπος θα ήθελε να αναζωπυρώσει την υπερβολικά πεσμένη αναπαραγωγικότητα του Είδους.Και,πρoς τούτο,διαθέτει αρκετά μέσα:τις ταυρομαχίες,τα εγκλήματα,τα σπορ και τις δικαστικές αποφάσεις.

ο Ανθρώπινoς Άνθρωπος δεν υφίσταται. Δεν υπάρχουν παρά Άνθρωποι που Κυριαρχούν, και, Άνθρωποι που Κυριαρχούνται. Αλλά,κανείς δεν κατάφερε,ακόμη να Αυτοκυριαρχηθεί-γιατί ο Σκλάβος που αντιστέκεται είναι πάντα δυνατότερος από τον Αφέντη που προσπαθεί να τον κυβερνήσει. Κάθε Άνθρωπος είναι κατώτερος από τον Εαυτό του.

...ως προς τα υπόλοιπα,ο άνθρωπος είναι ένας Ζών Οργανισμός που δέρνει,που κάνει κακή μουσική και που αφήνει τον σκύλο να γαβγίζει. Κάποτε-κάποτε ο Άνθρωπος δεν κάνει διόλου θόρυβο-μα,αυτό συμβαίνει γιατί είναι Νεκρός."

Kurt Tucholsky,ο Άνθρωπος,μτφ. Η.Πετρόπουλος

Ο Κούρτ Τουχόλσκι γεννήθηκε το 1890 στο Βερολίνο,στην ξακουστή συνοικία του Μόαμπιτ. Οι γονείς του ήσανε Εβραίοι.Ο Τουχόλσκι έδρασε σαν συγγραφέας σ΄όλη την διάρκεια της σημαδιακής προχιτλερικής εποχής. Μερικές σειρές από άρθρα του έμειναν ιστορικές,όπως τα Militaria (εναντίον της στρατιωτικής κάστας),ή τα κείμενά του για την βαρβαρότητα των Γερμανών δικαστών. Τα ξερά του ποιήματα ακόμη τραγουδιούνται στα καμπαρέ.(...)Ο Τουχόλσκι στην Γερμανία θεωρείται εφάμιλλος του Μπρεχτ.Ήταν αυτό που λέμε ανήσυχο πνεύμα. Συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων Ευρωπαίων που ένιωσαν αμέσως την αξία του Κάφκα,του Μπρεχτ,του Τζόις,του Κιρκεγκάρντ.Μερικούς απ΄αυτούς τους γνώρισε προσωπικώς.(...)Πιθανότατα,τα ωραιότερα κείμενα του Τουχόλσκι είναι οι μονόλογοί του.

Το να ζεις σημαίνει να επιλέγεις, είπε ο Τουχόλσκι.

Ηλίας Πετρόπουλος

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Παιδιά θα δικαστούν με τον αντιτρομοκρατικό νόμο στην Λάρισσα

2 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την ξεδιαντροπιά τους....
Δυστυχώς....

Utopia είπε...

Ετοιμάζουν νέα "ζαρντινιέρα",aKanonisti με τη σύλληψη του φαντάρου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Αθήνα.Του φόρτωσαν 4 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα,ενώ τον ξυλοφόρτωσαν για τα καλά(μεταφέρθηκε μάλιστα στον Ευαγγελισμό).Εν τω μεταξύ,οι εισαγγελείς και ο ανακριτής δεν είδαν τίποτα.
Αυτά...