26.2.09

...και μόλις τελειώσατε!

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών Χτες το βράδυ 24/2/09 στις 10:05 «άγνωστοι» πέταξαν χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών που βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια (στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα). Εκείνη την ώρα το Στέκι ήταν γεμάτο κόσμο μιας και είχε ανοιχτή εκδήλωση ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το συντονιστικό της οργάνωσης μας. Η επίθεση δεν είχε θύματα από καθαρή τύχη δεδομένου ότι η χειροβομβίδα δεν μπόρεσε να σπάσει το διπλό τζάμι του παραθύρου, έκανε γκελ, και τελικά έσκασε στη ζαρντινιέρα που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο. Η χτεσινή φασιστική παρακρατική δολοφονική επίθεση εντάσσεται στη γενική προσπάθεια καθεστωτικής αντεπίθεσης μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την όξυνση της κρατικής και παρακρατικής βίας καθώς και μια εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας ενάντια στους χώρους αντίστασης («η άκρα Αριστερά είναι υπεύθυνη για τη βία»). Οι «άγνωστοι» που πέταξαν τη χειροβομβίδα δεν στρέφονται μόνο εναντίον μας, αλλά ενάντια συνολικά στο ανταγωνιστικό κίνημα, σε όσους και όσες εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη, σε όσες και όσους αρνούνται έμπρακτα τη δικτατορία των αγορών και τη «δημοκρατία» του ροπάλου. Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, είναι μάλλον περιττό να δηλώσουμε ότι το παρακράτος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει.

Αθήνα 25 Φεβρουαρίου 2009

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Περισσότερα για την επίθεση αλλά και για το πώς παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ...εδώ!

Αφιερωμένο σε όλους όσους κάνανε αστέρια της TV τους κάθε λογής Γεωργιάδηδες, προς χάριν διαλόγου...(ή μάλλον,τηλεθέασης!)

7 σχόλια:

είπε...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:ΑΠΟ ΙΝDY.GR

!!!

diavatis είπε...

Γνωστό είναι, αλλά καλό είναι να το υπενθυμίζουμε, ειδικά στην παρούσα συγκυρία.
Κράτος και παρακράτος είναι ένα και το αυτό. Η φορεσιά αλλάζει. Κι η κάθε δουλειά έχει τη δική της φορεσιά.

Utopia είπε...

@emma,diavatis:

Η στάση Αστυνομίας, ΜΜΕ και πολιτικού συστήματος δεν πρέπει να αφήνουν πλέον αμφιβολίες για το ποιους εξυπηρετεί η νεοφασιστική τρομοκρατία και το παρακράτος. Η Αστυνομία «διαρρέει» ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται ενδοεξαρχειακές (sic) αντιπαραθέσεις και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αντιεξουσιαστών. Τα ΜΜΕ «θάβουν» την είδηση λες και είναι συνηθισμένο γεγονός για την Ελλάδα μια απόπειρα μαζικής δολοφονίας αριστερών στο στυλ της Ordine Nuovo και της Ιταλίας της δεκαετίας του ’70. Τέλος, οι γνωστοί λαλίστατοι κήνσορες του πολιτικού συστήματος τηρούν σιγήν ιχθύος. Όλοι εκείνοι που λυσσαλέα επιτέθηκαν στην εξέγερση του Δεκέμβρη, όλοι αυτοί οι Ηρακλείς της μη βίας και του ανθρωπισμού, όλος αυτός ο αστικός εσμός που διαρρηγνύει τα ιμάτια του κάθε φορά που πέφτει μια πέτρα, έχουν ορθώσει ένα Τείχος Σιωπής και Ψεύδους με στόχο να εμπεδωθεί ο παρακρατικός τρόμος. Δεν θα τους περάσει!

Πιστεύουμε ότι το ανταγωνιστικό κίνημα έχει τη δύναμη να σπάσει το Τείχος της Σιωπής και του Ψεύδους, ότι έχει το πολιτικό σθένος να απαντήσει στους παρακρατικούς και τους πάτρωνες τους. Η νέα μαζική συνείδηση που σφυρηλατήθηκε στο καμίνι του Δεκέμβρη, μπορεί και πρέπει να εκφραστεί και πάλι στους δρόμους. Η αντιπαράθεση με τη νεοφασιστική τρομοκρατία και το παρακράτος είναι η συνέχεια του Δεκέμβρη, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή και τον καπιταλισμό.


Αθήνα 26/2/2009

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Ποιοι να το καταδικάσουν;
Αυτοί που απολογούνται καθημερινά στα παράθυρα για πράξεις ή παραλήψεις τους στους κάθε λογής Γεωργιάδηδες εν ονόματι της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας των ΜΜΕ;
Το παιχνίδι φαίνεται να χοντραίνει.
Το overdose της υποκρισίας σκοτώνει.
Στην Αθήνα πάντως ήρθε η άνοιξη:
με νέα υπόθεση Ζαρντινιέρας,με Αφγανό νεκρό σε αστυνομικό τμήμα,με άλλον ένα Αφγανό σοβαρά τραυματισμένο από νταλίκα στη Πάτρα,κλπ,κλπ...

Ποιος είπε ότι η δημοκρατία είναι στην πραγματικότητα μια ιδεολογία με τη μαρξική έννοια (της ψευδούς συνείδησης) προς όφελος των μειοψηφιών που βρίσκονται στην εξουσία;

izydoor είπε...

από κινητοποιήσεις τι γίνεται;
είμαι μακρυά βέβαια, αλλά περίμενα να ακουστεί κάτι, δεν έμαθα τίποτα.

Utopia είπε...

Υπάρχει μια κινητοποίηση,issipap:
Πέμπτη 5/3, στις 6:00 μ.μ., συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
Μακρυά είσαι,ε;
Στέλνω ελικόπτερο να έρθεις(γιατί κι εμείς που είμαστε κοντά,αρχίζουμε σιγά-σιγά να απομακρυνόμαστε...)
;)

izydoor είπε...

είδα τα "ίχνη" σου στο μπλογκ μου, οπότε αφού πέρασες,ξέρεις ήδη με τι μίζερα πράγματα κάθομαι και ασχολούμαι...

ένα ελικόπτερο, ναι, ναι...

[ουτοπία όνομα και πράγμα είσαι ρε άνθρωπε!!!]

Utopia είπε...

"Ίχνη" ε;χαχα
Έτοιμαζόμουν να σου γράψω σχόλιο,αλλά ήμουν πολύ κουρασμένη και έπρεπε να γράψω σεντόνι-βλέπεις αυτά τα "μίζερα" όπως τα λες απασχολούν και μένα,κι ακόμα άκρη δεν έχω βγάλει(εξ ου και ο "μετριασμός σχολίων").
Κάπου εκεί ήρθε ο Μορφέας και με πήρε(με το ελικόπτερο...)

[αυτή η Ουτοπία θα με φάει...]
Τι λέω...με έχει ήδη φάει,issipap!!!