9.4.09

Υπογλυκαιμία

Easter bunny melting

Ποια είναι τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας;
(ύστερα από ψάξιμο στο google)
Τα αρχικά συμπτώματα της υπογλυκαιμίας που συνήθως εμφανίζονται όταν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα πέσουν κάτω από 50 mg/dl, μπορεί να είναι ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:
—ταχυκαρδία,
—εφίδρωση,
—έντονο αίσθημα πείνας,
—πόνος στην κοιλιά,
—μούδιασμα γύρω από το στόμα,
—ζαλάδα,
—πονοκέφαλος,
—τρέμουλο,
—αδυναμία και κούραση,
—άσχημη διάθεση,
—αδυναμία συγκεντρώσεως.
Tι είπαν στη βουλή για την "ασφάλεια" και τους "κουκουλοφόρους":
"Τα δεδομένα, ωστόσο, άλλαξαν ριζικά από τον περασμένο Δεκέμβριο. Το έγκλημα ενός αστυνομικού –που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζει τη στάση της Αστυνομίας- προκάλεσε μια αλυσιδωτή έκρηξη βίας, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Αντιμετωπίσαμε περιπτώσεις κατάφορης παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου από ομάδες που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια χώρους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων είτε ως ορμητήρια βίας είτε ως καταφύγια για την αποφυγή διώξεων. Αντιμετωπίσαμε εμπρησμούς, βανδαλισμούς, κλοπές. Έδρασαν τις μέρες εκείνες πολυσύνθετες ομάδες, άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, εγκληματικά στοιχεία –ημεδαποί και αλλοδαποί-, νέα παιδιά που παρασύρθηκαν. Βρεθήκαμε απέναντι σε ανεύθυνους υποκινητές, σε μια ακατανόητη σιωπή πολιτικών δυνάμεων, σε μια ανεξήγητη επιμονή συλλογικών φορέων να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, την ώρα που δεν μπορούσαν να τις περιφρουρήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν θλιβερό. Μπορεί πράγματι σε κάποιες περιπτώσεις να υπήρξαν επιχειρησιακές αδυναμίες. Μπορεί επίσης να έγιναν και λάθος εκτιμήσεις. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό.
Σημειώνω πάντως ότι στα γεγονότα εκείνα τραυματίστηκαν διακόσιοι τριάντα Αστυνομικοί και έγιναν πάνω από τριακόσιες πενήντα συλλήψεις, περίπου εκατόν ενενήντα αλλοδαποί και εκατόν εβδομήντα ημεδαποί. Θέλω, λοιπόν, να είμαι ξεκάθαρος. Παρόμοια γεγονότα δεν μπορεί να ξανασυμβούν. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε παρόμοιο ενδεχόμενο.(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας).
Η απόφασή μας είναι δεδομένη. Δύναμη μας δίνει η κοινωνία που δεν ανέχεται κανένα άλλοθι σε φαινόμενα βίας. Θέλω σ’ αυτό να είμαι σαφής. Πιστεύω στο μέτρο, σε συνετές πολιτικές αλλά και σε αποτελεσματικές δράσεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Απέναντι στη βία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν χωρούν ημίμετρα, δεν νοούνται ισορροπίες, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες επιθέσεις κουκουλοφόρων σε Αστυνομικά Τμήματα, σε τράπεζες, σε επιχειρήσεις, σε πολιτικά γραφεία. Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά συντονισμού. Οι δράστες αξιοποιούν για το σκοπό αυτό σύγχρονες τεχνολογίες, blogs και sms. Χρησιμοποιούν διάφορα μέσα, κουκούλες ή κράνη για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους. Συνδέονται πολλές φορές με κοινούς εγκληματίες. Αποδεικνύεται –προκύπτει αυτό από τις συλλήψεις- ότι οι εξτρεμιστικές δράσεις και το κοινό έγκλημα αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Οι πολίτες απαιτούν να μπει φραγμός στη βία και στην παρανομία και αυτό να ισχύει παντού: Από τους δρόμους των πόλεων έως το σχολείο και το πανεπιστήμιο, από τους χώρους της επαγγελματικής επιχειρηματικής δραστηριότητας έως την κάθε λογής περιουσία των συμπολιτών μας. Θύματα της βίας είναι όλοι οι πολίτες και πιο απροστάτευτοι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι. Χάνουν τη δουλειά τους, πλήττονται οι περιουσίες τους, πληρώνουν φόρους για να αποκαθίστανται ζημιές κοινωνικών αγαθών. Και όμως, κάποιοι ενθαρρύνουν την αντίθεση στους νόμους. Υποκινούν καταλήψεις. Σιωπούν απέναντι σε βιαιότητες και βανδαλισμούς."
Κ.Καραμανλής
Υ.Γ.:
Εάν τα αρχικά συμπτώματα δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα, ο εγκέφαλος δεν παίρνει την απαραίτητη ποσότητα γλυκόζης και θα προστεθούν και άλλα πιο έντονα συμπτώματα, τα οποία θα είναι αντιληπτά στους γύρω σας αλλά όχι απαραίτητα και σε σας τον ίδιο. Τα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνουν σύγχιση, έντονη υπνηλία, εκνευρισμό, επιθετικότητα και γενικά παράξενη συμπεριφορά.
***

2 σχόλια:

izydoor είπε...

σου το χω ξαναπεί, ταχίνι το πρωί.
κάνει και για το στομάχι, και για την υπογλυκαιμία.

ο καραμανλής είναι δικός μας άνθρωπος.
έχει ένα ταλέντο να βγάζει στο δρόμο και τις γριές με τις μαγκούρες.

πλέον τον έχουν πάρει χαμπάρι οι πάντες. εγώ θα ψηφίσω νουδου στις επόμενες!

Utopia είπε...

Πόνο στη κοιλιά λέμε-όχι πόνο στο στομάχι,xouxouxou!
Ακούω Πασόκ και νιώθω ένα μούδιασμα γύρω από το στόμα,ο δε Πάγκαλος αρχίζει να μου προκαλεί μια...σύγχιση και έναν εκνευρισμό που σκέφτομαι σοβαρά κι εγώ να ψηφίσω νουδου!
κλαπκλαπκλαπ...*

*επιθετικό χειροκρότημα!
;)