16.7.09

ηλίανθος



Τους δρόμους
τους ανοίγουν
τα ποτάμια,
είπες,
κι ας βάδιζες
σε άγονα
χώματα.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έχεις βάλει το αυτί σου στο χώμα;
κάτι ζει εκεί μέσα.

πρτφ

Utopia είπε...

Τι να σου πω;
Υποψιάζομαι χίλια δυο πράγματα.
Οι σπόροι του ηλίανθου π.χ.
Οι "ιθαγενείς" της Αμερικής τους έτρωγαν,
μάλιστα:

Υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός πολεμιστών που έπαιρναν ένα προσεκτικά δεμένο κέικ η βώλο φτιαγμένο από τέτοιους σπόρους για να τρώνε όταν είναι κουρασμένοι ώστε να επανακάμπτουν γρήγορα.

Διακινδυνεύω να πω κι άλλα...

;)

rose είπε...

να μας τα πεις όλα :-)

Utopia είπε...

Α,δύσκολο είναι αυτό-δεν ξέρω.
Ας εμπιστευτούμε τα αυτιά μας.
:-)))

Unknown είπε...

..Ενας-φιλος-μου-μου-φυτολογος-εξ-Αιγυπτου,ο-Αjυλ-ντ'Ελ-Εj,μουλεγε,πwς,και-δυο-χουρμαδες-την-ημερα-καλοι-ειναι,αρκει,να-μην-τους-8αjεις-σε-κουτακια,γιατι,χαλανε-σαπιjoυν-κι,αρκει,να-μην-κυτταjεις,σαν-αραχνη-γυρw-σου-για-να-τους-8ρεις,στις-τροφες,δεν-χρειαjεται-καμμια-ιδιοφυης-ετοιμοτητα..

Utopia είπε...

Κλικ κλικ κλικ.Ο άνθρωπος μπορεί να ακούσει 20 κλικ μέσα σε ένα δευτερόλεπτο και να καταλάβει πως τα κλικ είναι ξεχωριστά και όχι ένας συνεχόμενος ήχος.Ομως εάν 20 καρέ εικόνας παιχτούν στο διάστημα ενός δευτερολέπτου...έχουμε τον κινηματογράφο.
"Η χρονική ανάλυση της όρασής μας",εξηγεί η Μπάρμπαρα Σιν-Κάνινγκχαμ του Πανεπιστημίου της Βοστόνης,"είναι πιο αργή από την αντίστοιχη της ακοής μας".


["Οταν ο εγκέφαλος εμπιστεύεται τα αυτιά",
Ν.ANGIER,THE NEW YORK TIMES]

Είπες τίποτα;Δεν άκουσα...

(χουρμάδες,ε;)

Unknown είπε...

..ε,αφου-μου-λες-πwς-η-νοηση-ειν'η-τραγwδια-που-κανει-τον-εγκεφαλο-ν'ακουει..τι-να-σου-πw;..οτι-το-ματι-ειν'η-τραγwδια-της-οπτικης;...μπαναλιτε..

Utopia είπε...

Let your ears to open your eyes!

Unknown είπε...

..ενταξει,μαυρη-μου,αστραπη..

Utopia είπε...

...βαδίζεις σε άγονα χρώματα!

[η ξανθιά με το κληρονομικό χάρισμα λείπει από δω,για να μας ξεμπερδέψει]

Unknown είπε...

..Τwρα,να-σου-απαντησw,oσο-πιο-συνοπτικα-μπορw-και-ν'αγνοησw-τους-λεξικογραφους,η,να-συμφwνησw,μαjι-σου;..Συγκλινw-στο-ιδιο-σημειο..Οπwς,γραφεις-περπατας,μαλλον-και,χαρα,στους-φιλους-που-σ'εχουν..οσο,για-μενα-πολλα-μου-λεν-τα-χwματα,απο-χρwματα,δεν-ξερw,αλλα-συγχwρεισαι-για-την''μεταφορα''..Μ'αρρwσταινεις-κατα-ενα-τροπο-αλλα-το-γουσταρw..Που-ψwνιjεις;..

Utopia είπε...

12ο σχόλιο:
Η μουσική σύνθεση των χ(ρ)ωμάτων.

Το μαύρο δεν είναι το ίδιο με το σκοτάδι.Η απουσία χρώματος δεν είναι το ίδιο με την απουσία φωτός.
Κι όμως,το μαύρο εμπεριέχει το θετικό της απουσίας,
έλεγε ένας φίλος μου τις προάλλες.
Μη νομίζεις...κι αυτός στα χώματα ήτανε.

Utopia είπε...

13:
Πάντως όχι εκεί που ψωνίζεις εσύ.
Διάολε,θα σε είχα συναντήσει!

(δεν πιστεύω να πάσχεις από...
τρισκαιδεκαφοβία;)

Unknown είπε...

..Τι,λες..χτες,ειχα-γυρw-γυρw,πανηγυρι-και-στη-μεση,εγw..Εσυ-τι-θακανες;θα-κοιμοσουνα;Ευχαριστw-για-τις-διευκρινησεις-επι-χρwματwν-και-χwματwν-και..αλλwν-πρwτογενwν-της-αξιας..Κυριολεκτικα,δεν-ψwνιjw,το-σιχαινομαι-εκτος-κι-αν-κατσει-για-πολυ-η..εντροπια-της-αναγκης-και-κατι-γινεται..Μεταφορικα,αφου-παντου-ειναι-η-λυσσα-παντου-και-τα-χwροαταξικα-''αεροδρομια''-της-προσγειwσης-η-της-απογειwσης..Ομwς,καπwς''μου-την-λες''και-θα-μπορουσα-να-ειχα-ξεμπερδεψει-αναλογwς-με-καποιο-τροπο-αλλα-το''στυλακι''της-οξυνοιας-και-της-συνεπειας-σου-με-κολλαει,αλλα-κρατα-τον-ηλιανθο..Φευγw,παw-για-μπανιο-νυχτα,κι'αυτη..παρε-ενα-φιλακι-δwρεαν,ειναι..ΚΑΙ..διαδικτυακο-Σιγα-μη-σε-ρwτησw,κιολας..

Utopia είπε...

Ευωδιά καυσαερίου
στις τσιμεντένιες θάλασσες
κι ένας ήλιος
τατουάζ στο χέρι.

[καλά κρασιά]

Unknown είπε...

Nασα-καλα-γυρισα..πουθενα-δεν-ειναι-κανεις-σιγουρος,επρεπε-να-κοιμηθw,κοιμηθηκα-παραλια,λιγο-ακομη-και,για-να-κυκλοφορουμε-θα-8γαινει-δελτιο-απο-τα-ΜΜΕ..Κατι-πηγα-να-σου-πw-πριν-καιρο,για-την-εξελιξη''της-νοσου-τwν-χοιρwν'',συγγνwμη,τη''νεα-γριππη''-αλλα-σ'επιασε-το-σο8αρο-σου-και-δε-μ'αφησες-να-συνεχισw[ησουν-κι-απασχολημενη-8ε8αια]..Eν-πασει-περιπτwσει-η-εννοια-της''στρατοπεδοτητας''θα-διευρυνθει-και-θ'αγκαλιασει-ολοκληρη-την-κενονια[εκ-του-κενου]..Ψαχνονται-ανηλεwς..''Καλα-κρασα''λεει,ο-κοσμος,το''ι''τι-το-θελεις..μη,χασεις-τη-προφορα;..Τατουαj-o-ηλιος;..καλα-κρασιιια..χοχο..τα-χειροτερα-δεν-τα-λες-τα-κρατας-για-τον-εαυτο-σου;Δεν-εχει,θα-τα-μοιραστουμε..χι..χι..

Utopia είπε...

Καλά κρασιά,λέει ο Μπαμπινιώτης,
εγώ λέω καλά κrασιά,δεν ακούς;
(το r με γερμανική προφορά)

Prrrost!
και
Αλληλούια!

Unknown είπε...

A..χα..χα..''ν'αρρwστησw-η-να-μην-αρρwστησw''-και-με-ποια-γριππη-δεν-ξερw..Μπερδευτηκα-παλι..αλλα,σ'ακουσα..Prostαλληλουια..

Utopia είπε...

Το μη χε(ο)ίρων βέλτιστον.

[οι υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις πού είναι για να σε ξεμπερδέψουν;για μπάνια στα βουνά;και μεταξύ μας,ποιος πίστεψε ότι ο Καρατζαφέρης έχει μόνο 7,2%;
παραμύθια για μεγάλους]

Αχ,-τι-αθώο-κορίτσι-που-είσαι!

Unknown είπε...

..Ρε-συ,μηπwς-παιjoυμε-το-παιχνιδι..''ο-φριτς-ψαχνει-τον-φριτς''και,δεν-το-καταλα8α;..Αγορακι-ειμαι-με-αρχες-και-ιδια-τwν-αγοριwν..και-καθολου-αθwο-wς-ρηξικελευθον..Φρουλαιν,που-εφαγες-το-φλασακι;Δεν-ειναι-κακο-αλλα-ειναι-και-η-jεστη..8ρε,μηπwς-εισαι-αρχαιολατρης[η]και,εντρεπεσαι-να-το-πεις,γαμw-τα-κομπιουτερ-του-αριστοτελη;Μαμαααα....

the Idiot Mouflon είπε...

Ω! Ψυχεδέλεια! Ω! Τραλαλά ψυχεδέλεια...

Utopia είπε...

@vagos:
Τι έχουμε εδώ;
Αίσθημα,πολιτική και αυτογνωσία.
Μια ταινία τουρλού για τους λάτρες του είδους,με στίφη κομπάρσων,που αναμειγνύει με τρόπο ποιητικό(χμ...)τον ψηφιακό κόσμο με τον πραγματικό.

Ένας αρχαιολόγος,ολίγον απατεώνας,που έχει απογοητευθεί ερωτικώς,απευθύνεται σε ψυχίατρο για θεραπεία.Μέχρι που κάτι αλλάζει...Η ζωή του αναστατώνεται,όταν γνωρίζει ένα συμπαθέστατο ρομποτάκι κι έναν οικόσιτο ασβό,που τον σώζουν από τη νευρική κατάρρευση.
Σ΄αυτόν τον ονειρικό,κλειστοφοβικό τόπο,θυμάται με νοσταλγία την αναμέτρηση του Καλού με το Κακό,και,ω του θαύματος,αρχίζει να ξανανιώνει!
Η τύχη επιτέλους του χαμογελά στο πρόσωπο μιας γκουβερνάντας τραγουδίστριας,που δεν είναι άλλη(ναι,καλά το καταλάβατε)από τη Μητέρα του(μαμάάά...)

Μπι-μούβι ταινία,
μπορείτε να τη δείτε οικογενειακά.

[Τι κάθεσαι στην άμμο και κλαις τη μοίρα σου;
Για μπάνιο γρήγορα...γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε ο Ντε Νίρο θα τραβήξει το όπλο του]

Utopia είπε...

the Idiot Mouflon,
οι σπόροι ήταν ντατούρα τελικά!

:)

Unknown είπε...

..Μεταξυ-μας,με-κοκοψινια-και-κοκοκοψαρα-και-λοιπες-δημοκρατικες-δυναμεις-δεν-ασχολουμαι-και-κυριwς-με-συνειρμους-που-αφορουν-τα-γουρουνια..Αν-ξερεις-κατι-το-εκτιμw-δεοντwς-αλλα-μη-μου-την-λες-μπαμπεσικα-και-τjαμπα,με-αδικεις,και-πwς-να-σου-ξηγηθw-απο-δw-δεν-ξερw..Οι-ναυμαχιες-απο-δw-δεν-wφελουν..[Φιλακια]-και-τα'παμε..

Utopia είπε...

Στάσου,μύγδαλα!

Το Σάββατο στον ΑΝΤ1.
Θα την ξαναδούμε την ταινία,ε;