18.9.09

Du bist terrorist!



Είσαι κι εσύ τρομοκράτης!

Tο δίλεπτο βίντεο εξηγεί γιατί χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν σε πορεία στη Γερμανία απέναντι στα νέα μέτρα παρακολούθησης των πολιτών.
Οπως φαίνεται και στο βίντεο, η γερμανική κυβέρνηση θέλει να ελέγχει κάθε δραστηριότητα των πολιτών, από τα μέιλ που στέλνουν, ως τις σελίδες που επισκέπτονται, τα έγγραφα που έχουν στον υπολογιστή τους (!), τις κλήσεις που κάνουν από το κινητό τους.
Ο μεγάλος αδερφός μαζί σας...
(πηγή: indy.gr)


"ευτυχώς όλες οι κυβερνήσεις θα πέσουν
οι μόνες που δε θα πέσουν θα΄ναι οι καλές
και οι καλές δεν υπάρχουν ακόμα
αλλά πρέπει ν΄αρχίσουν να υπάρχουν
υπάρχουν μέσα στα ποιήματά μου".

Αllen Ginsberg,
"Θάνατος στ΄αυτί του Βαν Γκογκ"

18 σχόλια:

izydoor είπε...

πρεπει, πρέπει κι οι καλές κυβερνήσεις,
αφού υπάρξουν έξω από τα ποιήματα του Γκίνσμπεργκ,
έχοντας οριστικά κατατροπώσει τις κακές κυβερνήσεις,
να πάρουν κι αυτές το δρόμο της αβύσσου,
τον πούλο δηλαδή.
μόνο έτσι μπορεί να γίνει.
αλλιώς θα γίνουν κι αυτές κακές κυβερνήσεις.
θάνατος στο μουστάκι του στάλιν!
ι.π.

the Idiot Mouflon είπε...

Όλως παραδόξως, εδώ ταιριάζει ένας Μαρίνος: "Τι έγινε, μας πιάσανε;"

rose είπε...

βρε Ουτοπία, ντροπή!
αναβαθμιση του συστηματος ζητουν τα παιδια!

τσ τσ τσ

γιατι τις λενε νεες τεχνολογίες αν δεν μπορούν και αυτοι να τις εφαρμόσουν;

[το θεμα ειναι να μη δημιουργείς το τέρας, μετά θελει να μεγαλώσει όπως όοοολα. - για να δουμε αν θα το προλάβουμε]

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Το '1984' είναι εδώ και ο 'Μεγάλος Αδερφός' δεν θά'χει σταματημό !

Utopia είπε...

Προβοκάτορα xouxouxou,
προσπαθείς να μας τρομοκρατήσεις;

[ζωγράφισες πάλι]



Ποιος Μαρίνος ...Mouflon;
[δεν το΄πιασα]




"Το κράτος στην πραγματικότητα, κυρίως σε εποχές εντεινόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, εξοπλίζεται προληπτικά και για το ενδεχόμενο κοινωνικών ταραχών και εξεγέρσεων."

Rolf Gössner (αντιπρόεδρος της Δ.Λ.για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα etc,etc)

περισσότερα...ΕΔΩ!

Tώρα εμένα γιατί με χαροποιεί ό,τι τους φοβίζει,rose;

Αυτό δεν είναι τέρας,μάλλον με τη θεά Κάλι μοιάζει.

Υ.Γ.:
Να ευχηθώ κουράγιο;Λίγο είναι.
Κι από την άλλη,δες,είναι πολλά τα λεφτάααα...

Εξασφάλιση από την ήττα προϋποθέτει αμυντική τακτική -ικανότητα να νικήσεις τον εχθρό σημαίνει να αναλάβεις επίθεση.

Sun Zu, "Διατάξεις τακτικής"

:)

Utopia είπε...

Σκόρπιες αισιόδοξες σκέψεις!
Καλό μεσημέρι!
:)

Unknown είπε...

Να,λοιπον, πως ''χοντραινουν''τα σκουπιδια,σιγα-σιγα..Τωρα,αυτο που μενει, ειναι να αντιστοιχηθουν με καποιο νομιμο τροπο,οι υπαρξεις μας,κυριολεκτικα, ενσωματωμενες και προστατευμενες..ως πολιτες της LIBERTA DIGITALE..Ομως,το ''τρομοκρατικον''του θεματος δε φτανει απο μονο του..Θελει και λιγη''οικολογια''για να γινει σωστη η σουπα της''υπευθυνοτητας''..Ενταξει,δε βιαζομαστε,αλλοι βιαζονται να καψουν τις πατριδες..Τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,δηλαδη..Ερχονται οι ''Μηδοι''..(δεν τους λεω αλλοιως γιατι θα τους κανω μαγκες και ειναι λιγο..(λιγο)νωρις..ακομα..(Ελατε βρε κουτα!!!)Du bist hier!!!Ξερουν τι κανουν,αρχιζουν απ'την Ευρωπη του αιματος,οι..μικροβιολογοι!!!-(Ειδες τι κανεις μ'επιασε,τωρα,ταχυκαρδια!)

το Ηλίθιο Αγρινό είπε...

Γιώργος Μαρίνος... δεν ξέρω γιατί αλλά με όλες αυτές τις κάμερες και τα συστήματα παρακολούθησης τον φαντάζομαι να προβάλει στη γωνία του πλάνου και να λέει την ατάκα "τι έγινε, μας πιάσανε;"...

Utopia είπε...

Το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι θεωρία συνομωσίας αλλά καταδεικνύει τις πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια στην Βρετανία και την παρούσα στιγμή στην Γερμανία, ενώ δρομολογούνται ανάλογα μέτρα και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το «Είσαι ένας τρομοκράτης» (Du bist Terrorist )είναι μια σατυρική ερμηνεία δύο επίσημων γερμανικών κοινωνικό-εμπορεύατικων εκστρατειών. Ενώ το Du bist Deutschland (Είσαι η Γερμανία) προωθούσε την εθνική συνείδηση και μια φιλική προς τα παιδιά Γερμανία, το Du bist Terrorist (Είσαι ένας Τρομοκράτης) είναι η απάντηση στην σημερινή πολιτική της Γερμανίας.
Όλοι οι πολίτες είναι κάτω από τη γενική υποψία. Η Γερμανία γίνεται μια προληπτική κοινωνία επιτήρησης.
Με την απεικόνιση των ήδη περασμένων αλλά και των μελλοντικών νόμων, επιδεικνύει πώς θα φαίνεται η Γερμανία του παρόντος και του εγγύς μέλλοντος.


Από Cres45.

Ποιος ορίζει το νόμιμο vagos;
Και για την ταχυκαρδία:
ΑΥΤΟ!

[υπέρ του ευσεβεστάτου... vagou ευχηθώμεν]



...στον ύπνο,...Αγρινό.
Στον ύπνο.

Unknown είπε...

Το νομιμο οριζεται απ'αυτους που φορολογουν το χρυσαφι(με τη καβλα τους,δηλ.)..Στην εποχη μας που μενει να κατακτηθει ο Ανθρωπος και αυτο ερχεται να επιβεβαιωσει τα αρχαιοτερα απ'τ'ονειρα των τεχνο-πρωτοπορων,Καλος κι Ανθρωπινος ο Μανος,αλλα αφελης,ως προς τις ελπιδες του για ανασχεση η αντιστρεψιμοτητα της εξουσιας..Βαδιζουμε προς ενα κοσμο αορατης αλλα πανταχου παρουσας εξουσιας..Κατι τι,ομως,μεσα μου γελαει,παρ'ολη την ασφυξια της λογικης μου,και ισως να μην χωραει ως το ισοδυναμο καποιας εκλογικευσιμης ελπιδας,οπως ισως πολυ,θαθελα,θα θελαμε ισως,να γνωριζαμε..Αυτο,με κανει οχι να θεωρω αλλα μαλλον να πιστευω,πως,ο Ανθρωπος ειναι πολυ πιο ελευθερος απ'οσο φανταζομαι εγω,αλλα και οσοι θελουν να τον διαχωρισουν απο την σκια του..Αν συνθεσουν την πολυχρωμια την ψηφιακης φυλακης,την ιδια στιγμη,θα συνθεσουν και τον εφιαλτη της..Εκει,ισως,συναντηθουμε σε μια πραγματικη συνθεση του διαφορετικου,και κατι περισσοτερο απο την μικρη ελπιδα του Μανου..Οι προυποθεσεις αυτες,ηδη υπαρχουν,ριζωμενες επι του καθημερινου και καμμια ταξιθετρια η αποθηκαριος του μεσσιανικου δεν μπορει να διακρινει οτι αποτελουν οριζουσες των αναγκων και των σχεδιων του..Τα δικτυα..Τα δικτυα ειναι ο τυφλοσουρτης για τους τυφλοσουρτες..Ταυτιστειτε να τελειωνουμεεε- παρακαλω τους τυφλοσουρτες κι ευχομαι να ημουν υποτασικος..

Utopia είπε...

1o σχόλιο και βιαστικό(θα επανέλθω αργότερα):
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο !
Φύγαν οι παύλες!

[είναι θέμα πίεσης λες;]

Unknown είπε...

Ειχα προβλημα με τα πληκτρα για μηνες-λογω του γλυκου καφε(ψιλικατζου εισαι,εκει κολλας;)χωρια που απο αναρτηση σε αναρτηση ακουω τα ''εξ'αμαξης''και διαφορα αλλα αγαθα..χλευη..Επι του προκειμενου θαθελα νασαι οσο πιο συγκεκριμμενη ειναι δυνατο,γιατι ειμαι και του δημοτικου..καταλαβαινεις,οτι,εχω μια δυσκολια να αντιλαμβανομαι τις επεξεργασμενες κοινωνικα εννοιες,πως να πω..(αλλο η παιδεια)..

Utopia είπε...

Κολοκύθια στο πάτερο,vagos.
Επειδή ο Άνθρωπος είναι πολύ πιο ελεύθερος απ΄όσο φαντάζεσαι,κουβαλάει τη φυλακή μέσα του,με στυλιζαρισμένες συμπεριφορές και καναλιζαρισμένες διαμαρτυρίες που θα μετρηθούν σε λίγες μέρες σε ψήφους,μέσα στα πλαίσια των κανόνων του "δημοκρατικού" παιχνιδιού,[βεβαίως,βεβαίως]γεμάτος συμβάσεις και ψευτο-ευγένειες,αναπαράγει ό,τι θέλει να καταπολεμήσει...
[θες κι άλλα;]
Αλλά είπαμε,το δικαίωμα να υπερβεί τους συμβατικούς τρόπους συμπεριφοράς το το΄χουν αφαιρέσει(είναι η εκπαίδευση βλέπεις)

Αφελής ο Μάνος,λες.
Μπορεί.
Είδαμε και τους ειδήμονες.

Όσο για τα υπόλοιπα:
It takes two to tango.
Xόρεψε μόνος σου.
(είναι η παιδεία βλέπεις)

Unknown είπε...

..κι ομως..κι ομως το ταξιδι δεν ειναι φαλκιδευμενο,αφου,εκτιμω,πως μιλας συνοπτικα για την ιστορια της γνωσης και τα πεπραγμενα της πανω μας..μην υποτιμας το χαοτικο που ειν'ελευθερο απο μονο του να διασχιζει τα πεδια του εικονικου(ποσο μαλλον του πραγματικου)..ψηφιακωτερος του χαοτικου,ουδεις ειδημων αλλα, πες το οπως θελεις..(μα,τοσο δεδομενοι ειμεθα,οι κακοριζικοι;)..περα απ'τον ουρανο της οθονης,τιποτε;..ααχ.. αληθινοτητα...καρααληθινοτητα!!

Utopia είπε...

Θύμα των ματιών μας η πραγματικότητα.
Και το ταξίδι αναμφίβολα απαραίτητο,συγκινεί ακόμα,απλά,δεν είναι καθόλου αυτό που νομίζουμε.
Άκρως περιοριστική η οθόνη,παρ΄όλα αυτά,καταφέρνει και εξαντλεί όλα μας τα προσωπεία.

Unknown είπε...

Κι αν φτανει για να συνθεσει τον Ηοmo ex machina στη θεση του Προσωπου μας, το Δερμα μας ειναι σ'αλλο μερος και, απροσδιοριστα ερωτευμενο μ'αυτη την βεβαιοτητα.

Utopia είπε...

Αχ αυτή η ντελικάτη επιδερμίδα,
τσουρουφλισμένη από τόση φωτιά.

the Idiot Mouflon είπε...

"...During the daily peak viewing periods, television in the main insulates us from the realities of the world in which we live. If this state of affairs continues, we may alter an advertising slogan to read: Look now, pay later..."

Edward R. Murrow

"Goodnight & Good Luck"

(same)