12.1.10

αναπηρίες

♥♥♥♥♥♥♥♥
Ειδικώτερα ΠΑΡΑΚΑΛΩ την ΜΗΤΕΡΑ ενός παιδιού ΑΜΕΑ
♥♥♥♥♥♥♥♥
Να μη απορροφάται ολοκληρωτικά ἀπό την φροντίδα του προβληματικού παιδιού της, παραμελώντας την φροντίδα του συζύγου της.
♥♥♥♥♥♥♥♥
Να μη εξαντλείται σωματικά, ώστε να νοιώθει εξουθενωμένη στο συζυγικό κρεββάτι και να παραδίδεται αμέσως στην αγκάλη του μορφέως.
♥♥♥♥♥♥♥♥
Να μη λησμονή ποτέ ότι υπάρχει και η συζυγική αγκαλιά, από την οποία οι σύζυγοι αντλούν δύναμη για τον αγώνα της ζωής.
♥♥♥♥♥♥♥♥
Να μη ξεχνά, ότι αν η μητέρα καταπονείται μέσα στο σπίτι με το προβληματικό παιδί, και ο πατέρας καταπονείται ἐκτός της οικίας, αγωνιζόμενος για την συντήρηση της οικογενείας του! Αλλά στον καθημερινό του αγώνα περιβάλλεται και προσβάλλεται από πειρασμούς, οι οποίοι πολλές φορές είναι ευθέως σαρκικοί.
♥♥♥♥♥♥♥♥
Να μη παραβλέπει λοιπόν τις βιολογικές και ψυχικές ανάγκες του συζύγου τος. Η γυναίκα που είναι πάντα φρέσκια, θερμή καί τρυφερή με το σύζυγό της, ΔΕΝ κινδυνεύει να μείνη μόνη της στον αγώνα της ζωής! Ούτε πάλι κινδυνεύει να νοιώσει απατημένη, προδομένη κλπ από τον άνδρα της!
♥♥♥♥♥♥♥♥
ΘΕΛΩ την μητέρα, που ανατρέφει ένα παιδί ΑΜΕΑ, να ἐχει τελειώσει εγκαίρως το χρέος της πρός το προβληματικό παιδί, ώστε να δώσει το χρόνο της και την προσοχή της στον άνδρα της, τήν ώρα που αυτός ἐρχεται στο σπίτι.
♥♥♥♥♥♥♥♥
ΘΕΛΩ την μητέρα αυτή να είναι φρέσκια, ξεκούραστη, χαρούμενη, περιποιημένη, καλοντυμένη, χτενισμένη, όμορφη, ακόμη και μακιγιαρισμένη αν χρειάζεται, προ πάντων όμως γλυκειά, τρυφερή και θερμή την ώρα που υποδέχεται τον άνδρα της. Να τον περιμένει με λαχτάρα στην πόρτα και να του προσφέρεται χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι θα κατοχυρώνει τήν δική της ευτυχία, αλλά και την ευτυχία των παιδιών της.
♥♥♥♥♥♥♥♥

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας,
για την ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ι LOVE YOU, ΠΑΤΕΡ

12 σχόλια:

κοκκινη κισσα είπε...

απίστευτο! και φυσικά πολύ ενδιαφέρον!!!
συστάσεις για συζύγους με ειδικές ανάγκες..τέλειο.

Utopia είπε...

Αυτά κι άλλα πολλά στο μπλογκ του,
κοκκινη κισσα.
Γνωστά πράγματα,θα μου πεις.
Kinder,Kirche...Cosmopolitan.
Μόδα είναι και δεν περνάει.Και αναπαράγεται δυστυχώς και από γυναίκες που εξαερώνονται στα σύμβολα των ρούχων τους,συναινώντας στην αντικειμενοποίησή τους.

Πάτερ ημών,τους ζυγούς λύσατε.

rose είπε...

.."Θέλω τη γυναίκα αυτή να μου παίρνει και μια π@@@ μετά την εξομολόγηση της Κυριακης γιατί το κορμί της δεν ανηκει στην ίδια αλλα πρέπει να προσφέρεται αφειδώς σε όλους του πατέρες του εθνους ενω εκεινοι φαντασιώνονται οτι γ@@@ κολαράκια ανηλίκων"

Utopia είπε...

Τι το ορώμενον θέαμα,
rose;
Δεύτε προσκυνήσουμε και κλαύσωμεν και κράξωμεν.
[χωρίς ενδοιασμούς]

Δόξα τη συγκαταβάσει σου,
ψηφοφόρε φιλάνθρωπε!

Βλέπω και τον εκατόνταρχο από δίπλα να μας προστατεύει:)
Σωτήρ ημών.
Δόξα σοι.

izydoor είπε...

πολύ προοδευτικός ο πάτερ, όμως.
σε σχέση με το "να παντρεύεστε μόνο όταν δεν αντέχετε την ασκητική ζωή" του αυλάκη, τον βρίσκω κάργα προχωρημένο.

για δες ρε, και η εκκλησία εκσυγχρονίζεται:
τι μακιγιάζ προτείνει, τι σεξ στα όρθια, στην πόρτα ή στο κεφαλόσκαλο, χωρίς ενδοιαζμούς!
ποιος τους γαμεί τους γειτόνους!

τελικά είναι αλήθεια ότι η λέξη "πατριαρχεία" ομιλεί δια τον πατριάρχην....

φτου κύριε, φωτιάν τω στόματί μου...

γαμώ το σταυρόν υμών....

Utopia είπε...

Δεν γίνεται κυβέρνηση με αντιεξουσιαστές,
[πίσω μου σ΄έχω πειρασμέ],
το΄πε και ο γείτονας ο κώστας, προτείνοντας νέα τάση μακιγιάζ,
[για δες xouxouxou,πώς πετυχαίνονται υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης]
Σημάδια της ευρύτερης απελευθερωτικής κοινωνικής διαδρομής είναι αυτά,τι νόμιζες;
Αυτόν τον μύθο περί αναχρονιστικού κατεστημένου στην εκκλησία,τα κόμματα κλπ,πρέπει να τον ξεχάσεις.
Ο πατήρ εκσυχρονίζεται και κολυμπάει στα βαθιά,ακρωτηριάζοντας συνειδητά το ΘΕΛΩ της μητέρας-
♥για την δική της ευτυχία♥.

Ντάξ;
:)

Ανώνυμος είπε...

κι αυτός ο προβληματικός καζαντζάκης που τον έχουμε ξανασυζητησει, στους αδερφοφάδες δείχνει τον καλό παπά και τον κακό παπά, δύο όψεις του ίδιου πράγματος.
διότι φυσικά, κυβέρνηση με αντιεξουσιαστές δε γίνεται, ούτε κράτος χωρίς κυβέρνηση, συμφωνώ κι εγώ με τον κωστάκη.

κοινωνία των ανθρώπων χωρίς κράτος και χωρίς κυβέρνηση, αυτό γίνεται όμως!

χου

Ανώνυμος είπε...

και το άλλο χοντρό που δε σχολιάσαμε είναι ο χαρακτηρισμός "προβληματικά" για τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες (ούτε το "ειδικές ανάγκες" είναι δόκιμο πλέον, και ορθώς.)

15000 τόμοι του φουκώ να πέσουν εξ ουρανού και να πλακώσουν τον ταυραμπά, αυτό λέω γω.

χου.

Utopia είπε...

Κοίτα να δεις τι βρήκα χτες στο TVXS:

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
[...]
Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι ο εκκλησιασμός παρουσιάζει μεγάλη άνοδο στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και κυρίως μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Το 1996 από την εκκλησία απείχε το 8,8% ενώ το 2000 το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε 3,9%.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό είναι κάτι που οφείλεται στην αβεβαιότητα που αισθάνθηκαν πολλοί πολίτες με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και τη ζώνη του ευρώ. Η αβεβαιότητα αυτή πιστεύεται ότι οδήγησε αρκετούς στην Εκκλησία. Επιπλέον οι ερευνητές θεωρούν ότι η εκλογή του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου που είχε περισσότερο πολιτικό παρά θρησκευτικό λόγο, οδήγησε πολλούς νέους αλλά και γενικότερα νέες ομάδες πολιτών στην Εκκλησία [...]

♥♥♥♥♥♥♥♥
Γείτονα xou,μάλλον ο γιώργος υποσυνείδητα γνώριζε πως η μόνη πραγματική αντιπολίτευση που θα δεχτεί θα είναι από τον συγκεκριμένο χώρο,γι΄αυτό και χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση.Κατά τ΄άλλα ο κωστάκης προσπαθεί να ξαναδώσει σιγουριά στον ψηφοφόρο λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.
[εεε,άκου εκεί!να μην ξέρει ο νοικοκύρης τι ψήφισε;]

Την βίδα μου:)

Utopia είπε...

Τι να πρωτοσχολιάσεις;
Δες εδώ:

"Δικαιούνται να λάβουν το κουπόνι των 450 ευρώ για την αγορά λάπτοπ οι μαθητές που φοιτούν στα ειδικά σχολεία, ή θεωρούνται ακόμα και στο ζήτημα αυτό παιδιά κατώτερου Θεού;

Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει επειγόντως η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, μετά τις χθεσινές καταγγελίες ότι οι μαθητές ειδικών σχολείων στα Ιωάννινα δεν έλαβαν τα κουπόνια αλλά και για απαράδεκτη συμπεριφορά εκπαιδευτικού διευθυντή προς γονέα μαθητή με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν χθες εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, γονέας μαθητή ΑΜΕΑ αντιμετώπισε ρατσιστική συμπεριφορά από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. «Όταν ο γονέας απευθύνθηκε στον διευθυντή ρωτώντας τον γιατί το παιδί του δεν πήρε υπολογιστή, εισέπραξε την εξής απαράδεκτη απάντηση: ?Αυτά τα παιδιά (δηλαδή τα ΑΜΕΑ) δεν ξέρουν τι τους γίνεται, υπολογιστή θέλουν;»!

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι ψάχνοντας το θέμα ανακάλυψαν πως τουλάχιστον στον Νομό Ιωαννίνων δεν έχει δοθεί λάπτοπ σε κανένα μαθητή που φοιτά στο ΕΕΚ-ΑΜΕΑ, ενώ δεν είναι γνωστό αν έχει δοθεί σε μαθητές ΑΜΕΑ που φοιτούν σε άλλα γυμνάσια.


Να΄ταν ένας ο ταυραμπάς!
Κοινωνία ανθρώπων.
Αναπήρων και μη...

sodum είπε...

ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλεται ότι συνέβη στο χωριό Μύρτος της κάτω Αχαΐας. όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής ο παπάς του χωριού επέλεγε με κομματικά κριτήρια ποιό από τα σπίτια του χωριού θα αγιάσει. (1ο κουφο)
ένας απότους κατοίκους του χωριού ι ΝίκοςΔ. ΜΗ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ αυτη την κατάσταση(2ο κουφο) καταγγέλλει το γεγονός και υποστηρίζει πως 'δεν ειναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ιερέας πράττει το ίδιο. και πέρυσι δεν άγιασε το σπίτι μου διοτι είμαι διαφορετικής κομματικής πεποίθησης απο ότι ο ίδιος. το καταλαβαίνω απο τη γενικότερη συμπεριφορά του προς τους συγχωριανούς μου και μάλιστα επιδεικνύει αυταρχική (ε;;) συμπεριφορά σε όσους είναι διαφορετικής ιδεολογικής αντίληψης απο άυτόν ακόμη και μέσα στην εκκλησία κατα τη διάρκεια των μυστηρίων' (των ποιων;;;)
ο καταγγέλλων τονίζει μάλιστα οτι 'στην εκκλησία ο εν λόγω ιερέας έχει ορίσει επιτρόπους ατομα απότο στενό του περιβάλλον οι οποιοι φυσικά ανηκουν στο ίδιο κόμμα με εκείνον. ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί (κάτσε καλα....) και η εριστική και αυταρχική συμπεριφορά που επιδεικνύει διαρκώς μας έχει εξοργίσει[...] είναι επιεικώς απαράδεκτο το γεγονός να μην αγιάζει το σπίτι μου παραμονή των φώτων επειδή δεν είμαι με το κόμμα που υποστηρίζει. να τον περιμένω με τα δύο μου εγγόνια και τη γυναίκα μου έξω απο την οικία μου και αυτός να μας προσπερνά προκλητικά και να μην μας ΕΥΛΟΓΕΙ [..]

χαχαχα

Utopia είπε...

Μας κούφανες:)