13.4.10

παπαγάλος της βέρμαχτ

Πολύ δημοφιλές κατοικίδιο πουλί με εντυπωσιακά χρώματα, γνωστό στην ελλάδα και ως "παπαγαλάκι". Δεν μιμείται απλά την ανθρώπινη ομιλία, ούτε συνδέει μόνο λέξεις με έννοιες, αλλά και την εξωτερική πραγματικότητα με την *αντι*τρομοκρατική. Ο δεσμός του με την εξουσία είναι βραχύβιος και συνήθως καταλήγει σε ζευγάρωμα. Γόνιμα αυγά διατίθενται προς πώληση από τα μμε.

9 σχόλια:

rose είπε...

Ο Σομπολος πίνει καφέ??

Utopia είπε...

Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα;
:)

Utopia είπε...

Επιστολή του Μανώλη Μπεραχά για την στοχοποίησή του από την αστυνομία και τα ΜΜΕ


Η απάντηση για τη στοχοποίηση μου από την Αστυνομία και τα ΜΜΕ

Είμαι ο “διανοούμενος”, “αρχηγός”, “κάτοικος περιοχής της Μαγνησίας”, με “συχνές εκδρομές στην Αθήνα και την Ικαρία”, “με οργανωτικό ρόλο σε κινητοποιήσεις αντιεξουσιαστών” και η λίστα σας, άραγε, έχει τέλος;

Μήπως σας κάνω για το “προφίλ” που ξέρετε πολύ καλά να κατασκευάζετε, σε περιπτώσεις δημιουργίας “τρομοκρατικών οργανώσεων”;

Μήπως σας λείπει κάτι από το παζλ και εγώ σας κάνω;

* Ναι, λοιπόν, είμαι 60 ετών (παρʼ όλʼ αυτά στο χώρο που ανήκω δεν υπάρχουν αρχηγοί, πόσο μάλλον μεσήλικες!).

* Ναι, είμαι ο κάτοικος της οικίας που κάνατε τις έρευνές σας, την Κυριακή 11 Απρίλη 2010, στην Κυψέλη (Σποράδων 21), χωρίς, βέβαια, κανένα αποτέλεσμα.

* Ναι, είμαι ο πατέρας της γυναίκας του Κώστα Γουρνά (δηλαδή είναι γαμπρός μου!)

* Ναι, είμαι ο παππούς των δύο 16μηνων παιδιών τους, και, τέλος

* Ναι, είμαι αντιεξουσιαστής.

Ομολογώ ότι συμμετείχα από τη δεκαετία του 70 στους κοινωνικοταξικούς αγώνες, που διεξάγονται από την πλευρά των καταπιεσμένων ενάντια στο κράτος και στο κεφάλαιο. Κι επειδή η δική μου λίστα είναι μεγάλη, θα αναφερθώ στο πρόσφατο παρελθόν. Συμμετείχα και συμμετέχω, ενεργά, στο “συντονιστικό αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες”, σε κινήσεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Ζαπατίστας του Μεξικού, σε κινήσεις αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, στη “συνέλευση αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα”, στη “Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου” και στην “κατάληψη του ΠΙΚΠΑ”, των κατοίκων αυτών των περιοχών.

Και για να σας διευκολύνω στις έρευνές σας, σας ανακοινώνω ότι αυτές τις μέρες (δηλ. από τότε που ξεκινήσατε τις τρομερές συλλήψεις και έρευνές σας), βρίσκομαι στο πλευρό της κόρης μου, στην οικία της, που ερευνήσατε την Κυριακή 11 Απρίλη 2010.

Από ότι φαίνεται το χολιγουντιανό υπερθέαμα της εξάρθρωσης του “Επαναστατικού Αγώνα”, ήταν το καλύτερο χαπάκι για να θολώσετε τα νερά. Για να περάσετε τα αντικοινωνικά-αντεργατικά μέτρα σας, όπως και την επιτήρηση της χώρας από το ΔΝΤ.

Είναι αναμφισβήτητο ότι η αλληλεγγύη στους ανθρώπους που διώκονται για τη συμμετοχή τους στον “Επαναστατικό Αγώνα” είναι και θα είναι δεδομένη και μαζική. Είμαι ένα κομμάτι των αλληλέγγυων και θα είμαι μέχρι την απελευθέρωσή τους.

Η ποινικοποίηση των οικογενειακών και φιλικών σχέσεων, όσων αντιστέκονται, είναι γνωστή τακτική σας, και εγώ στέκομαι συνειδητά απέναντί της.

Αθήνα, Τρίτη 13 Απρίλη 2010 Μανώλης Μπεραχάς

Υ.Γ. Όσον αφορά το χώρο στην Κυψέλη, δεν διαμένει, όπως κατασκευασμένα έχει γραφτεί στην επίσημη έκθεση έρευνας, ο γαμπρός μου Κώστας Γουρνάς, αλλά είναι ο επαγγελματικός χώρος του αδελφού μου και δικός μου.

[από το athens.indymedia]

island είπε...

Έχει και ένα ενδιαφέρον άρθο ο Κούλογλου στο Tvxs

Utopia είπε...

Έχει πληρώσει και έχει ασφαλίσει τους εργαζόμενους(εθελοντές τους λέει) ο Kούλογλου στο TVXS;

island είπε...

Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Απλώς κοιτάζω αυτά που γράφει. Και μου κάνει εντύπωση η κριτική που του ασκείται τόσο καιρό. Απλά παρατηρώ :)

xouxouxou είπε...

λαμόγιο μέγα πρέπει να είναι ο κούλογλου.
βγάζει και καμιά είδηση που δεν τη βγάζουν οι άλλοι των αστικών μέσων, κάτι λέει κι αυτό.
\
τη λέει και σε δυο τρία στραβά...

ας του κάνουμε μιαν υπόκλιση κι ας τον διαολοστείλουμε.

υγ ο εθελοντιζμός είναι πολύ ωραίο κανάλι, από τους ολυμπιακούς και μετά.
μαθαίνουμε τώρα από τον ίδιο τον προστάτη-υπουργό χρυσαυγοϊδη ότι πολλοί "μη νόμιμοι" μετανάστες (ξέρεις, από αυτούς που πουλάνε το κορμί τους και τα ναρκωτικά στον σταμάτη γαρδέλη) αποχωρούν τους τελευταίους μήνες... εθελοντικά!
[τους φαντάζομαι να λένε: σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και την περιποίηση, αλλά η καρδιά του τζιγγάνου βλέπεις...]

ημέρες ελληνικής δημοκρατίας...

Utopia είπε...

Μπανιστιρτζή island,
το διάβασα το άρθρο.
Δες εδώ:
Birdwatchingxouxouxou,
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα,
μέχρι ν΄αρχίσεις να γελάς.

(Μπέκετ)
:D

xouxouxou είπε...

χαμογέλασα με δάκρυα...

να δεις που θα γίνω "πατριώτης"

(πάντα μισούσα ο μαλάκας το ηράκλειο....)