12.6.11

γι΄αυτούς που γύρισαν την πλάτη τους

                            Οι λιρέτες Εξαρχείων

«Το 2001, μετά τη χρεοκοπία του κράτους, η πτώση της εμπιστοσύνης στο εθνικό νόμισμα και στο τραπεζικό σύστημα της χώρας οδήγησαν σε μεγάλη πτώση την προσφορά χρήματος. Πολλές επαρχίες τύπωσαν δικά τους νομίσματα, τα οποία κυκλοφορούσαν παράλληλα με πέσο. Υπολογίζεται ότι 15%-20% του πληθυσμού χρησιμοποιούσε πλην του πέσο και άλλα (δευτερογενή) νομίσματα. Μόνο στο Μπουένος Άιρες κυκλοφόρησαν 17 διαφορετικά νομίσματα. Η ΛΙΡΕΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ. Το 2011, και ενώ περιμένουμε την επίσημη δήλωση χρεοκοπίας, τα Εξάρχεια ετοιμάζονται να τυπώσουν το δικό τους νόμισμα. Το νέο νόμισμα αναμένεται να τονώσει την παραγωγική δραστηριότητα και να βοηθήσει την ομαλή μετάβαση στον αντιπραγματισμό».
        Ο μόνος επιζών θα είναι
        εκείνος
                                               που θ΄αντέξει στη μνήμη του.                                 

                                                                                                            Λ.Χρηστάκης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κείμενο που κυκλοφόρησε στην πλατεία Συντάγματος

ΣΧΕ∆ΙΟ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ
(O θάνατος των ηθοποιών στην οθόνη του θεάµατος)

“Ω ένα, ώ ουδένα, ώ κανένα, ώ εσύ”
Pavel Lvovitch Celan,
“Του Κανενός το Ρόδο”
(Niemands Rose)


Αξίωµα 1 : Ο ΜΟΝΟΣ ∆ΡΟΜΟΣ ΑΞΙΟΣ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ∆ΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Αξίωµα 2 : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΜΦΥΣΕΙΤΑΙ ∆ΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΟΚΛΕΦΤΕΣ.

Οδηγίες Χρήσεως

Η µέχρι τώρα πορεία των συγκεντρώσεων και των πλατειακών εκδηλώσεων το µόνο που κατάφερε είναι να εµπλουτίσει τα επιχειρήµατα των 300 υπηρετών του θεάµατος και των χιλιάδων βουκόλων τους στη διαιώνιση ενός άθλιου θεάτρου.

Ολοφάνερα, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να εµπιστευτούµε είτε τα µισόλογα µιας διασπασµένης Αριστεράς ούτε τα µυξοκλάµατα του τύπου.

Όποιοι θέλουν να ασκηθεί άµεση και πραγµατική πίεση στους εσώκλειστους που αποφασίζουν ερήµην µας, είναι απαραίτητο να βρούν τα µέσα να θέσουν εκείνους σε κατάσταση πολιορκίας όπως και εκείνοι έκαναν σε εµάς τους υπόλοιπους.

Για να επιτευχθεί αυτό ένας είναι ο µόνος άµεσος µη-θεαµατικός τρόπος. Να καταληφθούν οι τελευταίοι όροφοι και οι ταράτσες των κτιρίων γύρω από την πλατεία Συντάγµατος και εν ανάγκη να οχυρωθούν οι γύρω δρόµοι µε ενισχυµένα οδοφράγµατα.

Nα τοποθετηθούν στις γύρω ταράτσες οι ηχητικές εγκαταστάσεις µε συνεχή βοµβαρδισµό µηνυµάτων, συνθηµάτων και µουσικής για τον απαιτούµενο πόλεµο νεύρων – τον ίδιο που µας κάνουν καθηµερινά από εφηµερίδες κ ρ/τηλεόραση.

Αυτά τα µέτρα πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν ακόµη και –κυρίως– µετά την ψήφιση του νέου Μνηµονίου µε όποια µορφή αυτό και αν ψηφιστεί.

Έρχεται η ώρα να ανταποδοθούν τα πυρά του παπού προς τον εγγονό έστω και µε 65 χρόνια καθυστέρηση αλλιώς θα σαρώσουν πάλι όλους εµάς!

Κ+Κ = Το Κόµµα Του Κανένα (Niemands Partei)


e