10.9.11

ραντεβού με την ιστορία

3 του Σεπτέμβρη, λάθος, μια βδομάδα μετά, ο ειδικός απεσταλμένος μας συναντά τη Μαρία Νεφέλη στη ΔΕΘ. Λίγο προτού αρχίσουν να πέφτουν τα χημικά,την άκουσε να λέει: 
Μ.Ν. Τίποτα δεν κατάλαβε. Όλη την ώρα μου΄λεγε "θυμάσαι;" Τι να θυμηθώ. Μονάχα τα όνειρα θυμάμαι γιατί τα βλέπω νύχτα. Όμως τη μέρα αισθάνομαι άσχημα- Πώς να το πω: απροετοίμαστη. Βρέθηκα μέσα στη ζωή τόσο άξαφνα - κει που δεν το περίμενα καθόλου. Έλεγα "μπα θα συνηθίσω". Κι όλα γύρω μου έτρεχαν, έτρεχαν - ώσπου βάλθηκα κι εγώ να τρέχω σαν τρελή. Αλλά φαίνεται, το παράκανα. Επειδή - δεν ξέρω - κάτι παράξενο έγινε στο τέλος. Πρώτα έβλεπα τον νεκρό κι ύστερα γινόταν ο φόνος. Πρώτα ερχόταν το αίμα κι ύστερα ο χτύπος κι η κραυγή. Και τώρα όταν ακούω να βρέχει δεν ξέρω τι με περιμένει...                                                  (Ο.Ελύτης)

πήγες · ήρθες · σε είδα · με είδες · θέλω να σε ξαναδώ · περιμένω μέιλ  

4 σχόλια:

R. είπε...

Μην περιμένεις άδικα. Μεγαλοπιάστηκε.

Utopia είπε...

αύριο δεν ήρθε ποτές

και τώρα;

R. είπε...

Σου έχω επαγγελματική πρόταση. πρέπει να επικοινωνήσεις όμως μέσω μαιλ διότι δεν είναι έτοιμη ακόμη για δημοσίευση. άστο κλάμα, στείλε γράμμα. θα περιμένω, ώσπου να κοιμηθώ, θα περιμένω.

R.

http://www.youtube.com/watch?v=oUeQXjWOSn8

Utopia είπε...

αγαπητό R.

όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα,
εγώ θα κλαίω με μαύρο κλάμα


[με ένα μι.που θα πει:στεγνώσαμε.
τέλειωσε ο καπνός και πα να πάρω]

:p

μην παρεξηγείτε τον τίτλο. ραντεβού με την ιστορία είναι και όχι με την ουτοπία. ας είναι. θα σας περιμένω στο καφενείο της βουλής για τους λάθος λόγους.
το σέρβις τέλειο.
η οροφή ανοιχτή,[έτσι λένε],
αρκεί να μην εμφανιστεί ο αγγελάκας.