10.9.11

ραντεβού με την ιστορία

3 του Σεπτέμβρη, λάθος, μια βδομάδα μετά, ο ειδικός απεσταλμένος μας συναντά τη Μαρία Νεφέλη στη ΔΕΘ. Λίγο προτού αρχίσουν να πέφτουν τα χημικά,την άκουσε να λέει: 
Μ.Ν. Τίποτα δεν κατάλαβε. Όλη την ώρα μου΄λεγε "θυμάσαι;" Τι να θυμηθώ. Μονάχα τα όνειρα θυμάμαι γιατί τα βλέπω νύχτα. Όμως τη μέρα αισθάνομαι άσχημα- Πώς να το πω: απροετοίμαστη. Βρέθηκα μέσα στη ζωή τόσο άξαφνα - κει που δεν το περίμενα καθόλου. Έλεγα "μπα θα συνηθίσω". Κι όλα γύρω μου έτρεχαν, έτρεχαν - ώσπου βάλθηκα κι εγώ να τρέχω σαν τρελή. Αλλά φαίνεται, το παράκανα. Επειδή - δεν ξέρω - κάτι παράξενο έγινε στο τέλος. Πρώτα έβλεπα τον νεκρό κι ύστερα γινόταν ο φόνος. Πρώτα ερχόταν το αίμα κι ύστερα ο χτύπος κι η κραυγή. Και τώρα όταν ακούω να βρέχει δεν ξέρω τι με περιμένει...                                                  (Ο.Ελύτης)

πήγες · ήρθες · σε είδα · με είδες · θέλω να σε ξαναδώ · περιμένω μέιλ  

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην περιμένεις άδικα. Μεγαλοπιάστηκε.

Utopia είπε...

αύριο δεν ήρθε ποτές

και τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Σου έχω επαγγελματική πρόταση. πρέπει να επικοινωνήσεις όμως μέσω μαιλ διότι δεν είναι έτοιμη ακόμη για δημοσίευση. άστο κλάμα, στείλε γράμμα. θα περιμένω, ώσπου να κοιμηθώ, θα περιμένω.

R.

http://www.youtube.com/watch?v=oUeQXjWOSn8

Utopia είπε...

αγαπητό R.

όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα,
εγώ θα κλαίω με μαύρο κλάμα


[με ένα μι.που θα πει:στεγνώσαμε.
τέλειωσε ο καπνός και πα να πάρω]

:p

μην παρεξηγείτε τον τίτλο. ραντεβού με την ιστορία είναι και όχι με την ουτοπία. ας είναι. θα σας περιμένω στο καφενείο της βουλής για τους λάθος λόγους.
το σέρβις τέλειο.
η οροφή ανοιχτή,[έτσι λένε],
αρκεί να μην εμφανιστεί ο αγγελάκας.